Afla ce crede Zombilau despre Esports-ul Romanesc dar si planurile sale de viitor – PRO INTERVIEW
0

Afla ce crede Zombilau despre Esports-ul Romanesc dar si planurile sale de viitor – PRO INTERVIEW

Sep 19 admin  

Deoarece vrem să promovăm eSports-ul românesc, astăzi dorim să vă prezentăm un reportaj luat unuia dintre cei mai buni jucători de League of Legends din România, ci anume: Pirjol Florin-Alexandru aka Zombilau.
Zombilau a jucat și la echipa românească NextPlease! Gaming, în anul 2014.

Datorită dorinței sale de a schimba ceva în această țară, Zombilau ne-a oferit răspunsuri la câteva întrebări adresate de noi. Inteligența, simțul umorului și dinamica ce îl animă pe acesta, le veți regăsi în răspunsurile de mai jos:

Care este numele tău real?
Salut, Pirjol Florin-Alexandru, dar dacă ești în online, lumea mă știe doar ca Zombilau.

În ce oraș te-ai născut și unde locuiești în momentul de față?
Nascut, crescut și actualmente tot în Caracal.Un oraș micuț, dar perfect pentru nevoile mele.

Când şi de ce ai decis să urmezi cariera de a juca in eSports?
La 20 de ani, presupun că m-am gandit prima dată serios la asta, putin cam tarziu. Eram anul 2 de facultate (litere), nu vedeam absolut niciun viitor pentru domeniul pe care-l alesesem, domeniu pe care-l alesesem mai mult pentru faptul că nu știam pe ce cale sș merg, așa că după finala worlds din s1, știind deja că eram cât de cât bunicel la joc a fost prima dată când m-am gândit serios pe domeniul acesta să merg.

Care sunt câțiva dintre jucătorii tăi preferați din România și din străinătate?
Uh, o intrebare noua. În general nu urmăresc competitive play pentru c-a devenit plictisitor și mai ales nu mai sunt interesat de partea competitivă, așa că de multe ori urmșresc streamurile românești. Din străinătate presupun c-ar fi doar TFBlade și uneori, rareori IWillDominate.

De la ce vine numele ‘Zombilau’ și de ce l-ai ales?
Când eram pe la 11-12 ani,umblam noaptea prin casă pe la 1 noaptea si mi-a zis odată mama că umblu ca un zombi si mi-a ramas asta în minte. Din asta, din moment ce aveam varsta de copil am vrut sa-l fac edgy si l-am transformat in “Dark-Zombie” și când m-am îngrășat mai mult am devenit un zombi mai mare. un zombilău.

Spune-ne un lucru pe care îl iubești și unul pe care îl urăști la eSports-ul din România.
LANurile sunt lucrurile pe care le ador din moment ce e locul perfect pentru a socializa și a fi în același timp competitiv. Din păcate nu sunt prea multe, cel putin nu suficient de multe pe cat aș vrea, iar lucrul cel urăsc cel mai mult este personalitatea duplicitară pe care o au mulți și din cauza acestui lucru, comunitatea noastră scade constant până în punctul în care probabil n-o să mai ramana nimic.

Care consideri că este cea mai mare realizare a ta pe plan competițional?
Presupun c-ar fi Dreamhack Bucharest 2015, LANul pe care l-am câstigat împreună cu Aod,Gabano,Alddy si Gustav. Poate am realizat alte lucruri, dar mereu lanul acela va fi cel mai important pentru mine și mă voi gandi la el cu drag.

Care sunt pasiunile tale în afară de jocuri?
S-au schimbat de-a lungul anilor. Acum sunt foarte interesat de politica din Europa si Statele Unite. Nu e ceva foarte interesant pentru multi si sincer regret ca nu prea am cu cine sa vorbesc despre asemenea subiecte, insa asta e. In rest, ca orice gamer, imi plac serialele/filmele/muzica si alte surse de entertainment.

Care este sfatul tău pentru cei care vor să urmeze aceeaşi cale?
As zice sa n-o faca. eSports nu este visul ce ne este vandut. E un domeniu extrem de competitiv si probabil ar fi cel mai greu lucru pe care l-ar face sa vina aici. As putea intra in o mie de detalii de ce nu este o idee neaparat stralucita sa mergi pe aceasta cale. Numai cei care sunt nemaipomeniti de talentati precum Xerxe ce era challenger la 12 ani, ar trebui sa incerce cat de ceva. In rest, din pacate, lucrul acesta trebuie facut ca o pasiune, nu ca un job.

A luat eSports-ul locul oricărui hobby sau sport pe care îl practicai?
Ah, asta in mod clar.Obisnuiam sa joc fotbal,tenis,handbal si o tona de alte lucruri. Ca sa fii cat de cat mediocru in acest domeniu ai nevoie sa sacrifici totul.

De ce ai ales să te axezi pe LoL?
A fost primul lucru ce mi-a placut enorm de mult si la care am fost relativ decent. In 20 de ani sa gasesti ceva care-ti place, ceva care sa te faca sa te simti ca si cum ai o anumita valoare,a fost o tentatie mult prea mare la momentul respectiv.

Cum este să joci pentru una din marele echipe “neXtPlease!”?
Din pacate pentru mine mereu a fost o tristete faptul ca nu am obtinut rezultatele pe care mi le-am dorit. Mihai, cel ce-a creat echipa e unul din cei mai de treaba oameni pe care i-am intalnit. Mereu o sa ma simt responsabil si vinovat pentru lipsa de rezultate la nivel mai mare. Am obtinut cateva victorii, dar nu suficient cat sa fiu relativ multumit.

Care a fost cel mai mare rank pe care l-ai obținut pe LoL?
Pe EUNE am obtinut rank 3 cu aproximativ 1050lp-uri iar pe west Master League 280LP

În ce limbă, în afară de limba nativa ai vrea sa vorbești fluent?
As fi vrut sa fi invatat fie Chineza, fie Japoneza, insa n-a fost sa fie iar acuma nu mai am nici timp nici rabdare pentru a le invata.

Ai parte de susţinerea celor din familie în ceea ce faci?
La inceput nu,dar dupa ce-au inteles ca e un mod de viata care poate produce rezultate palpabile, o am in totalitate si ii apreciez pentru asta.

Ce planuri ai pentru următorii ani?
Sincer sunt foarte confuz legat de asta. Sunt intr-un punct in care nu stiu ce ar fi cea mai buna decizie legat de viitorul meu din moment ce lolul cam a ajuns pe final ca si joc. Practic astept un joc, alt joc ceva care sa prinda precum a prins Fortnite pentru a-mi gasi din nou pasiunea de gaming pe care o aveam la inceput si sa incerc sa fiu bun acolo. Asta e o idee,alta idee e unori sa renunt la totul. Sa sterg orice tine de pagina de socizaliare, sa sterg tot ce tine de mine si sa plec. Asta e alta idee. Nu stiu exact, sper sa gasesc un raspuns si chiar as vrea sa stiu eu insumi o cale corecta.

Acum că am ajuns la final, ai ceva să le transmiți cititorilor?
Nu multe, fiecare alege ce vrea, fiecare decide ce doreste. Pana la urma daca transmit ceva,cuiva, e irelevant. Poate doar sa aiba grija in legaturile cu ce deciziile importante din viata lor.

Mulțumim mult Zombilau pentru interviul acordat. Ești un exemplu pentru multă lume, de aceea ești foarte îndrăgit de publicul românesc.

Îl puteți urmări pe Zombilău aici:
FaceBook -> https://www.facebook.com/ZombilauRO/
Twitch -> https://www.twitch.tv/zombilau
YouTube -> https://www.youtube.com/user/AlexFPirjol

Redactare: Daniel Hira

Leave a comment

Type your name
Type your email
Website url
Type your comment